Ovenschotel met rundvlees, aubergine en bulgur

    Ovenschotel met rundvlees, aubergine en bulgur

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een erg gezonde maaltijd, die ik zelf heb bedacht. Bulgur tarwe wordt in de oven gebakken met groene paprika, gehakt en aubergines in een goed gekruide tomatensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr mager rundergehakt
    • 1 fijngehakte ui
    • 4 eetlepels gehakte peterselie
    • zout en peper naar smaak
    • 2 aubergines, in plakken gesneden van 5 mm dik
    • 1 groene paprika, in stukjes (optioneel)
    • 140 gr bulgur tarwe
    • 3 tomaten, ontveld en in plakjes gesneden
    • 125 gr tomatenpuree
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 125 ml water
    • 1 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bestrooi de plakjes aubergine met zout. Zet opzij.
    2. Meng het vlees met de ui, peterselie en zout en peper naar smaak. Zet opzij.
    3. Doe de tomatenpuree, knoflook, 125 ml water en de olijfolie in een kleine steelpan. Breng aan de kook en kook gedurende 5 minuten.
    4. Spoel de aubergines af en maak een laag op de bodem van de schaal. Giet 1/3 van de tomatensaus erover. Rangschik de plakjes tomaat er bovenop.
    5. Giet de bulgur in de schaal en bedek het met het vleesmengsel. Rangschik de groene paprika er op (indien gebruikt), en bedek deze weer met een laagje aubergines.
    6. Voeg de resterende tomatensaus toe. Dek af met aluminiumfolie en bak in een voorverwarmde oven gedurende 1 1/2 uur.
    7. Verwijder de folie en bak nog eens 1/2 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren