Ovenschotel met schapenvlees

    Ovenschotel met schapenvlees

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk huiselijke, winterse maaltijd. Het is een ovenschotel van schapenvlees met aardappel, pastinaak, wortel, selderij en een heerlijke jus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 schapenbouten
    • 250 ml rode wijn
    • 3 grote uien, fijn gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel knoflookgranulaat (of verse knoflook naar smaak)
    • 2 eetlepels bloem
    • water zoveel als nodig
    • 1 blokje runderbouillon
    • 1 dessertlepel sojasaus
    • 4-6 aardappelen, in stukjes
    • 2-3 stengels bleekselderij, fijngehakt
    • 150 gr diepvrieserwten
    • 3 wortels, in reepjes gesneden
    • 1 middelgrote pastinaak, gesneden
    • 1 citroen, schil geraspt en het sap
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 3 laurierblaadjes
    • 1 theelepel gedroogde salie
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 1 theelepel gedroogde tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Doe de bouten in een grote ovenschaal. Giet de wijn erover, voeg uien, zout en knoflookkorrels toe. Dek af en bak gedurende 1 uur, draai de bouten een keer om.
    3. Verwijder de bouten en zet ze apart. Schep vet eraf en breng het sap aan de kook. Roer de bloem erdoor en roer geleidelijk het water door de saus. Voeg dan het bouillonblokje en de sojasaus toe. Voeg zout en peper naar smaak toe, roer tot het dik wordt.
    4. Voeg aardappel, selderij, erwten, wortel, pastinaak, citroenrasp en-sap, gemalen gember, laurier, gedroogde salie, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm en zout naar smaak toe. Roer goed.
    5. Doe de bouten terug in de ovenschaal, dek af en bak gedurende 1 uur of tot de groenten gaar zijn. Roer na 30 minuten bakken een keer door het gerecht.

    Schapenbouten

    Deze bouten zijn verkrijgbaar bij de slager. Het kan zijn dat je ze even van tevoren moet bestellen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren