Ovenschotel met worst en tomaat

    Ovenschotel met worst en tomaat

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept al jaren. Het was altijd een favoriet bij de kinderen en is nog steeds een favoriet bij mijn man.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote uien, fijngesneden
    • 30 gr bloem of maïzena
    • 800 gr tomaten, in stukjes
    • 700 gr worsten van varkensvlees
    • 2 groene paprika's - zonder zaadjes en gehakt
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • 1 laurierblad
    • 2 eetlepels bruine broodkruimels of paneermeel
    • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Fruit de uien langzaam goudbruin.
    2. Meng de bloem erdoor.
    3. Voeg de tomaten en paprika toe en roer tot het sap van de tomaten kookt.
    4. Breng op smaak met zout en peper, voeg de worcestersaus en laurierblad toe.
    5. Ondertussen kook je de worst 10 minuten voor in een pan met water, verwijder dan de huid.
    6. Snijd in dikke schuine plakken.
    7. Verwijder het laurierblad uit de saus en voeg de worst toe.
    8. Schep het mengsel in een ovenschotel.
    9. Bestrooi de bovenkant met de bruine broodkruimels en kaas.
    10. Bak 30 minuten in de oven op gasovenstand 5 of 190°C.

    Tip

    Je hoeft de kaas en broodkruimels niet toe te voegen. Je kunt het gerecht ook heel langzaam heel lang in de oven laten garen.

    Maak het gerecht vooruit:

    Doe alles in de ovenschaal, behalve de kaas en broodkruimels en laat het desnoods de hele dag heel langzaam in een oven op een lage stand garen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren