Aardappelkroketten met kalkoen (of kip)

    Aardappelkroketten met kalkoen (of kip)

    (2)
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een handig recept om al die kerstrestjes op te maken! Je kunt in plaats van kalkoen ook restjes gebraden kip gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr restjes aardappelpuree
    • 300 gr gare kalkoenfilet, in kleine stukjes (of gare kipfilet)
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel verse of gedroogde peterselie
    • zout en peper naar smaak
    • 120 gr paneermeel
    • plantaardige olie om te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de puree, stukjes kalkoen, eieren, peterselie, zout en peper. Vorm het mengsel in kroketten. Bedek ze met paneermeel. (Gebruik gekruid paneermeel, indien gewenst.)
    2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Eenmaal heet, voeg de kroketten toe en bak je ze aan alle kanten bruin. Serveer met restjes jus, indien gewenst.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren