Paaseieren van chocola

    Paaseieren van chocola

    2keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Heb plezier vlak voor Pasen en maak je eigen chocolade-eieren. Je hebt chocolade ei-mallen nodig om dit recept te maken (bijvoorbeeld online te vinden). Ter variatie, probeer pure, melk of witte chocolade. Je kunt ze dicht maken, of er snoepjes in doen. Voor de finishing touch, wikkel je ze in gekleurde folie.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 afhankelijk van de grootte van de vorm

    • 250 gr donkere of melkchocolade van goede kwaliteit
    • paasei-mallen, kleine middelgrote of grote
    • het wit van 1 ei, licht geklopt
    • 150 gr poedersuiker, gezeefd
    • voedselkleurstof

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven kokend water (au bain-marie).
    2. Verf een dunne laag chocolade in de ei-mallen, zorg ervoor dat het tot aan de randen van de mal komt. Laat 5 minuten afkoelen of tot de chocolade stevig is. Verspreid een gelijkmatige laag chocolade over de eerste laag. Laat nog eens 5 minuten afkoelen of tot het stevig is.
    3. Haal de chocolade voorzichtig uit de mallen. Voeg de chocolade helften samen met een beetje gesmolten chocolade.
    4. Meng de poedersuiker en het eiwit. Voeg kleurstoffen zoals gewenst toe. Versier de eieren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren