Geroosterde nieuwe aardappelen met paprika en knoflook

    Geroosterde nieuwe aardappelen met paprika en knoflook

    4keer bewaard
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldige manier om nieuwe aardappelen te kruiden. Deze knapperige geroosterde aardappelen worden op smaak gebracht met paprikapoeder, gedroogde kruiden en knoflook.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 6 nieuwe aardappelen, gehalveerd
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 eetlepel zonnebloemolie
    • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
    • 1/2 theelepel gemengde kruiden
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6.
    2. Stoom de nieuwe aardappelen 10 minuten, met de schil er nog om.
    3. Terwijl de aardappelen stomen, doe je de knoflook, olie, paprikapoeder en kruiden in een ovenschaal en meng goed.
    4. Giet de aardappelen af en leg ze in de ovenschaal. Roer goed om alle aardappelen met de olie te bedekken en leg ze met de gesneden kant naar beneden. Breng op smaak met zout.
    5. Rooster 45 minuten tot de schil knapperig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren