Pasta met spek in een romige tomatensaus

    Pasta met spek in een romige tomatensaus

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig pastagerecht dat fantastisch smaakt. Pasta wordt geserveerd met een heerlijke romige tomatensaus en spekjes. Serveer met geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, in stukjes gesneden
    • 175 gr bacon, in reepjes gesneden (of spekblokjes)
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
    • 2 theelepels gedroogde basilicum
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel suiker
    • 825 gr passata
    • 150 ml slagroom
    • pijnboompitten om te serveren
    • geraspte Parmezaanse kaas, om te garneren
    • genoeg pasta voor vier personen (meestal is 1 pak van 500 gr genoeg)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Een grote pan water aan de kook brengen.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan, voeg de gesnipperde ui toe en bak glazig. Voeg de reepjes bacon of spekblokjes toe en bak 7-10 minuten.
    3. Voeg de Italiaanse kruiden, basilicum, oregano en knoflook toe en bak 1 minuut, voeg de passata en suiker toe, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat 20 minuten sudderen.
    4. Ondertussen, rooster je de pijnboompitten in een koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin. Verwijder de pijnboompitten en leg in een (liefst aardewerken) kom. (Als je de pijnboompitten in de koekenpan laat, zullen ze blijven roosteren en verbranden).
    5. Voeg de room toe en roer 2 minuten, zet het vuur uit.
    6. Kook de pasta beetgaar. Kien de kooktijd van de pasta zorgvuldig uit. Het is beter om de saus eerder klaar te hebben dan de pasta te lang te koken. Giet de pasta af.
    7. Meng de pasta en de saus.
    8. Schep in kommen en bestrooi met pijnboompitten. Serveer met Parmezaanse kaas.

    Voor een meer gourmet pastagerecht

    Voeg zongedroogde tomaten en groene asperges toe aan dit gerecht. Snij de asperges in stukken van 2 cm, en leg ze in een magnetronbestendige schaal met een laagje water. Dek de schaal af en zet 6 minuten op vol vermogen in de magnetron. Voeg de zongedroogde tomaten en gegaarde asperges toe bij het toevoegen van de room aan de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren