Perfecte konijnen-stoofschotel met knoedels

    Perfecte konijnen-stoofschotel met knoedels

    1keer bewaard
    2uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een hartige stoofpot die perfect is voor koude winteravonden. Als je niet van konijn houdt, kun je het ook met rundvlees maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de knoedels
    • 400 gr zelfrijzend bakmeel
    • 200 gr boter
    • 1 bosje bieslook, fijngesneden
    • zout en peper, naar smaak
    • melk, zoveel als nodig is
    • Voor de stoofschotel
    • 2 konijnen, in stukken
    • bloem, zoveel als nodig is
    • olijfolie
    • boter
    • zout en peper, naar smaak
    • 10 plakjes bacon, ham of gerookte ham
    • 2 takjes verse rozemarijn
    • 350 gr champignons
    • 1 ui, in vieren gesneden
    • 750 ml bruin bier
    • 750 ml kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verwarm een ​​ovenvaste pan op het fornuis met een beetje olijfolie en een klontje boter.
    2. Ondertussen bedek je de stukken konijn met bloem, schud het teveel eraf.
    3. Nadat de pan heet is, schroei je de konijn in porties aan alle kanten goudbruin. Als alle stukken konijn zijn aangebraden, doe je alle stukken samen in de pan en voeg je daarbij de plakken bacon. Bak tot het spek begint te kleuren, na ongeveer 5 minuten.
    4. Voeg rozemarijn, champignons, ui, bruin bier en kippenbouillon toe. Dek af met een deksel en laat sudderen gedurende 30 minuten. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    5. Ondertussen maak je de knoedels. Wrijf de boter door de bloem tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt. Meng de bieslook, zout en peper erdoor. Voeg net genoeg melk toe tot een deeg wordt gevormd. Kneed tot een glad geheel, ongeveer 2 minuten.
    6. Verdeel het knoedeldeeg in 18 gelijke porties. Rol in kleine balletjes. Zet in de koelkast totdat je ze nodig hebt.
    7. Nadat de 30 minuten om zijn, haal je de stoofpot van de kookplaat en laat je de knoedels in de pan vallen. Besprenkel met olijfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren