Piselli con pancetta (erwten met pancetta)

    Piselli con pancetta (erwten met pancetta)

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een klassiek Italiaans recept voor verse doperwten met pancetta of spek. Je kan dit serveren als bijgerecht, maar ik serveer het meestal met pasta als hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr spekblokjes of in blokjes gesneden pancetta
    • 1/4 ui, in stukjes
    • 600 gr verse of diepvriesdoperwten
    • 240 ml runderbouillon, apart te verwerken
    • 1/2 theelepel extra vierge olijfolie
    • zout
    • verse geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een diepe koekenpan op matig vuur. Voeg de pancetta toe, bak een paar minuten voordat je de ui toevoegt. Als de ui zacht is, voeg je de erwten en de helft van de bouillon toe; laat 5 minuten sudderen op laag vuur.
    2. Voeg de rest van de bouillon toe, zet de deksel erop en laat 15 minuten zachtjes koken. Controleer om de 5 minuten om te zien of je meer vloeistof moet toevoegen. Water of extra bouillon is prima. Breng op smaak met zout. Serveer warm met vers geraspte Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren