Ovenpotjes met kalkoen en geitenkaas

    Ovenpotjes met kalkoen en geitenkaas

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk recept met kalkoenfilet gemaakt met behulp van geiten-zuivelproducten. De geitenmelk en -boter zorgen voor een prachtige witte saus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Pittige kalkoenvulling
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 25 gr geitenboter
    • 400 gr in blokjes gesneden kalkoenfilet
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 (410 gr) blik rode kidneybonen, uitgelekt
    • 150 gr champignons, in blokjes gesneden
    • 1 rode of groene paprika, in blokjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 (400 gr) blik tomatenblokjes
    • 2 theelepels tomatenpuree
    • 1 theelepel oregano
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • Voor de bovenlaag
    • 280 ml geitenmelk
    • 25 gr geitenboter
    • 3 theelepels bloem
    • 100 gr geitenkaas, geraspt
    • 2 middelgrote eieren, geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C / gasovenstand 5.
    2. Voor de pittige kalkoenvulling: bak de ui en selderij 3 minuten in de boter in een grote pan. Voeg de kalkoen toe en bak nog 2-3 minuten om hem dicht te schroeien. Strooi de chilipoeder en paprikapoeder erover, en roer goed gedurende 1 minuut.
    3. Voeg de bonen, champignons, paprika, knoflook, tomaten, puree, kruiden, zout en peper toe. Roer tot een dik mengsel ontstaat en breng dan aan de kook.
    4. Dek af en laat 30 minuten sudderen, onder af en toe roeren en giet dan in 4-6 diepe ovenvaste schaaltjes (of een grote schotel).
    5. Voor erbovenop: doe de melk, boter en bloem in een middelgrote steelpan. Breng aan de kook, onder voortdurend roeren en laat gedurende 2 minuten sudderen.
    6. Haal van het vuur en roer de helft van de kaas erdoor, laat iets afkoelen. Klop de eieren erdoor en breng op smaak met zout en peper.
    7. Giet over het kalkoen mengsel en bestrooi met de rest van de kaas, bak ze vervolgens 25-30 minuten in de oven (45-50 minuten voor grote schotel), tot ze goudbruin zijn en serveer met een frisse salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren