Pompoenmuffins met chocolade

    Pompoenmuffins met chocolade

    1keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze super-heerlijke muffins zijn snel en gemakkelijk te maken. Serveer als snack, bij een kop thee of neem mee in je lunchpakket.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 250 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 115 gr boter, op kamertemperatuur
    • 250 gr pompoenpuree (gepureerd gaar vruchtvlees van een pompoen)
    • 1 ei, op kamertemperatuur
    • 125 ml volle slagroom
    • 125 ml melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250 gr bloem
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 85 gr pure chocolade, in kleine stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Vet een muffinbakvorm voor 12 muffins in of bedek met papieren vormpjes.
    2. Klop de roomkaas en boter samen tot een romig geheel. Klop ei, room, melk, vanille en pompoenpuree erdoor.
    3. In een aparte kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda, kaneel, nootmuskaat en zout.
    4. Roer het bloemmengsel door het roomkaasmengsel. Roer er dan de chocolade door. Schep het beslag in het voorbereide muffinbakblik.
    5. Bak zo'n 20 minuten in een voorverwarmde oven, totdat de bovenkant mooi lichtbruin is.

    Hoe maak je pompoenpuree?

    Klik hier voor een recept om pompoenpuree te maken.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren