Poolse Paascake (Mazurek cake)

    Poolse Paascake (Mazurek cake)

    Voeg toe aan favorieten!
    10uur


    Maak dit als eerste!

    Dit recept kreeg ik van mijn Poolse schoonmoeder. Het is een traditionele Poolse cake voor Pasen. De cake bestaat uit drie lagen gebak met romige griesmeelpudding ertussenin. Het chocoladeglazuur is een mooie finishing touch.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • Voor het gebak
    • 3 eetlepels honing
    • 125 gr margarine
    • 700 gr bloem
    • 1 eetlepel baksoda
    • 50 gr poedersuiker
    • 4 eetlepels water
    • Voor de vulling
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 500 ml melk
    • 4 eetlepels griesmeel
    • 250 gr boter
    • 250 gr poedersuiker
    • Voor het glazuur
    • 1 theelepel amandelextract
    • 1 eetlepel cacaopoeder
    • 3 eetlepels water
    • 5 eetlepels suiker
    • 50 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:10uur 

      Voor het gebak:

    1. Smelt de honing met de margarine in een pan. Zet opzij om af te koelen. Meng de bloem, baksoda, suiker en water erdoor. Kneed tot zich een glad deeg heeft gevormd. Verdeel in 3 delen. Rol elk deel uit op een licht met bloem bestoven werkblad.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in van 23 x 33 cm. Bak elk laag, één voor één, gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
    3. Meng de melk met het griesmeel en breng aan de kook. Kook 30 minuten op middelhoog vuur onder af en toe roeren. Laat het mengsel afkoelen.
    4. Voor de vulling:

    5. Meng dan de boter, suiker en vanille-extract tot een luchtig geheel. Meng het geleidelijk door het afgekoelde griesmeelmengsel. Verdeel in twee helften.
    6. Verspreid de helft van de vulling over één cakelaag, leg er dan de tweede cakelaag op, verdeel de rest van de vulling hierover en leg dan de laatste cakelaag erop.
    7. Voor het glazuur:

    8. Meng alle ingrediënten voor het glazuur en laat dit op laag vuur zachtjes koken tot een egaal mengsel ontstaat. Verdeel over de bovenkant van de cake. Zet een nacht in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren