Puddingcake

    Puddingcake

    4keer bewaard
    1uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake smaakt een beetje als een puddingbroodje! Als je van cake en vla houdt, is dit een echte traktatie, want tussen de cakelagen zit een romige custardlaag!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de cake
    • 175 gr boter, zacht
    • 4 eetlepels suiker
    • 2 eieren
    • 185 gr zelfrijzende bakmeel, gezeefd
    • 60 gr pudding- of custardpoeder
    • 250 ml melk
    • Voor de roomlaag
    • 1 1/2 eetlepel pudding- of custardpoeder
    • 1 eetlepel suiker
    • 300 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

      Voorbereiden:

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasovenstand 4.
    2. Vet een glazen schaal van 18 x 28 cm of soortgelijk formaat in met boter. Zet opzij.
    3. Roomlaag maken:

    4. Om de pudding te maken, roer je het custardpoeder, suiker en de melk samen in een steelpan op laag vuur. Verwarm tot de pudding dik genoeg is om de achterkant van een houten lepel mee te bedekken. Haal van het vuur en zet opzij.
    5. Beslag maken:

    6. Meng de boter en suiker. Klop de eieren er één voor één door. Roer de bloem en 60 gr custardpoeder erdoor, afgewisseld met de 250 ml melk.
    7. Giet 1/2 van het beslag in de glazen schotel. Lepel de warme custard erbovenop. Schep de rest van het cakebeslag erbovenop, maak kleine heuvels hier en daar.
    8. Bakken:

    9. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Laat afkoelen in de schaal en bestrooi met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren