Quiche met ham, tomaat en kaas

    Quiche met ham, tomaat en kaas

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur55min


    Maak dit als eerste!

    Deze quiche wordt geheel in mijn combi-magnetron bereid, door zowel de oven en magnetron stand te gebruiken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 portions

    • 225 gr bloem
    • 110 gr boter
    • mespuntje zout
    • 3 eetlepels koud water
    • 200 gr hamblokjes
    • 4 verse tomaten
    • 200 gr crème fraîche (liefst 30% vet)
    • 20 ml halfvolle melk
    • 4 middelgrote eieren
    • 100 gr geraspte kaas
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 40min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Doe de bloem, boter en een snufje zout in een keukenmachine en meng totdat het op broodkruimels lijkt. Voeg het water toe tot het gemengd is. Haal het deeg uit de kom van de keukenmachine en rol tot een bal en laat 30 minuten in de koelkast staan.
    2. Doe het deeg in een niet-metalen ovenschaal van 23 cm in doorsnede en bak in 15 minuten de deegkorst blind op 200°C. Verwijder de bonen en folie (van het blind bakken) en bak nog 5 minuten, zodat de bodem loskomt van de bakvorm (Ik gebruik een beetje geklopt ei om de bodem een afgesloten laag te geven). Laat vervolgens afkoelen.
    3. Als het deeg is afgekoeld, verwarm je de magnetron op 190°C voor. Zodra hij verwarmd is, zet je de combinatie-functie op 30% micro-power.
    4. Maak ondertussen de vulling door de ham te bakken en deze over het deeg te verdelen. Snijd de tomaten en voeg ook toe. Meng de crème fraîche, melk, eieren en kaas samen, breng op smaak en voeg toe aan het deeg.
    5. Bak 18 minuten, haal uit de magnetron en laat 5 minuten afkoelen. Serveer koud of warm.

    Blind bakken:

    Bij blind bakken, bak je een deegbodem voor door er bakpapier en bakbonen op te leggen. De bakbonen zorgen ervoor dat de deegkorst mooi egaal blijft tijdens het bakken. Bakbonen worden niet gegeten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren