Ras-El-Hanout kip

    Ras-El-Hanout kip

    8keer bewaard
    1uur


    43 personen hebben dit gemaakt

    Ras-El-Hanout is een Marokkaanse klassieke kruidenmix met een curry-achtige smaak. Dit is een heerlijk gerecht om te maken voor gasten omdat de geur van de kip tijdens het koken het hele huis doordringt en heerljk ruikt. Serveer het met rijst of couscous.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kippendijen met bot
    • 2 kipfilets
    • 2 eetlepels Ras el Hanout kruidenmix
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 kleine uien, gepeld en in vieren gesneden
    • 4 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
    • 125 ml kippenbouillon of water
    • snufje zout (naar smaak)
    • 2 kleine wortels, in plakjes
    • 80 gr bevroren erwten
    • 12 champignons, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Bestrooi de kip met de Ras-el-Hanout kruidenmix.
    2. Verhit de olie in een braadpan, bak hierin de kip tot hij aan alle kanten bruin is.
    3. Voeg uien, knoflook en 60 ml bouillon of water toe, zet het vuur laag. Zet de deksel erop en laat 15 minuten zo staan.
    4. Voeg zout en wortels toe, laat heel zachtjes koken, totdat de wortels bijna gaar zijn.
    5. Roer de andere groenten erdoor, voeg voldoende bouillon of water toe om de kip te bedekken. Zet het vuur weer hoog en verwarm alles goed, zet het dan weer lager tot de champignons en erwten zijn gekookt, ongeveer 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren