Havermoutrepen met framboos en witte chocolade

    Havermoutrepen met framboos en witte chocolade

    3keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze lekkernijen zijn geliefd bij zowel kinderen als volwassenen. Deze havermoutrepen zijn de perfecte snack voor in lunchpakketten.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 18 havermoutrepen

    • 125 gr bloem
    • 90 gr havermout
    • 125 gr boter of margarine
    • 5 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 1 snuf zout
    • 225 gr frambozenjam
    • 375 gr witte chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bedek een bakblik van 20 cm x 30 cm met bakpapier.
    2. Meng alle ingrediënten in een grote kom, met uitzondering van de jam en witte chocolade.
    3. Druk de helft van het mengsel stevig in het bakblik.
    4. Smeer de frambozenjam erop en bestrooi met het resterende mengsel. Druk een beetje aan.
    5. Bak gedurende 25 minuten. Haal uit de oven en laat 20 minuten in het bakblik afkoelen.
    6. Haal uit het bakblik en snijd ze in repen.
    7. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
    8. Dompel de bodem van een reep in de chocolade (met behulp van twee vorken), leg ze vervolgens op bakpapier met de chocolade kant naar beneden. Herhaal met de rest van de repen.
    9. Bedruip de resterende chocolade over de bovenkant van de repen, in een achterwaartse en voorwaartse beweging. Zet 1 uur in de koelkast of tot de chocolade hard geworden is.
    10. Bewaar maximaal 1 week in een luchtdicht bakje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren