Rijst met appelpuree

    Rijst met appelpuree

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een smakelijk Pools gerecht voor een lichte maaltijd of smakelijk toetje. Meestal wordt dit in de oven gebakken, maar ik gebruik gekookte rijst geserveerd met een puree van appel en kaneel. Kinderen zijn er dol op!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • Voor de rijst
    • 1 zakje (ong. 100 gr) rijst
    • 2 eetlepels room
    • 2 eetlepels melk (optioneel)
    • 1 eetlepel suiker
    • 2 scheutjes vanille-extract
    • Voor de appelpuree
    • 2 appels, geschild en geraspt
    • 1 eetlepel witte basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg geen zout toe aan het water. Laat uitlekken en doe de rijst in een kom. Roer de room, suiker en vanille erdoor, meng goed. Als het te plakkerig en droog is, meng je er wat melk door. Zet opzij.
    2. Bak de de geraspte appels zachtjes 5 tot 10 minuten samen met 1 eetlepel water. Roer de suiker en kaneel erdoor, (afhankelijk van hoe zoet de appels zijn kun je meer of juist minder suiker toevoegen). Meng goed en giet er een beetje water bij als de puree niet sappig genoeg is.
    3. Schep de rijst in een kom, bedek met de appelpuree en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren