Woksaus

    Woksaus

    4keer bewaard
    10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Gebruik deze smaakvolle woksaus voor bijna elk Chinees roerbakgerecht dat je je kunt voorstellen. Deze saus is zo makkelijk, je kan er zo je doordeweekse favoriet van maken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 275 ml woksaus

    • 2 eetlepels maïzena
    • 2 eetlepels water
    • 1/4 theelepel gemalen rode pepers, of naar smaak
    • 4 eetlepels golden syrup
    • 120 ml sojasaus
    • 2 eetlepels droge sherry
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 1 eetlepel rijstazijn
    • 2 eetlepels geraspte gemberwortel
    • 1 eetlepel geperste knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Voeg alle ingrediënten toe aan een pan. Verwarm op middelhoog vuur onder af en toe roeren. Breng aan de kook en kook 2 minuten, tot het dik wordt.
    2. Voeg deze saus toe aan je favoriete roerbakgerecht aan het einde van de bereiding. Je kunt de saus 2 weken in de koelkast bewaren.

    Toevoegingen:

    Voeg aan je roerbakgerecht bijvoorbeeld bosuitjes, sesamzaadjes, fijngehakte pinda's of cashewnoten toe. Voor een dikkere en zoetere saus voeg je tot 6 extra eetlepels golden syrup toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    LennyKappers
    0

    Heel lekker !!!!! - 10 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren