Luchtige en romige chocolademousse

    Een heerlijk luchtige chocolademousse, die snel en gemakkelijk te maken is. Serveer in een grote kom of zes individuele kommetjes. Versier eventueel met chocoladekrullen.


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200 gr pure chocolade (die geschikt is voor koken), in stukjes gebroken
    • 2 eetlepels water
    • 2 eetlepels rum
    • 65 gr suiker
    • 2 eiwitten
    • 250 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de chocolade met de rum en het water in een kom over een steelpan met kokend water. Dit heet au bain-marie verwarmen.
    2. Voeg suiker toe, roer goed en laat afkoelen.
    3. Klop de eiwitten stijf.
    4. Klop de room niet helemaal stijf.
    5. Klop het chocolademengsel, schep de room erdoor en schep vervolgens voorzichtig de eiwitten erdoor.

    Tip

    Zet de mousse een paar uur voor het serveren in de koelkast.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties