Romige kip

    Romige kip

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een speciaal recept met kip dat ik door de jaren heen ben blijven aanpassen en nu echt één van mijn favorieten is.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olie, voor het bakken
    • 1 ui, gesnipperd
    • 6 champignons, gesneden
    • 1 eetlepel bloem
    • 600 ml melk
    • 1 groente- of kippenbouillonblokje
    • 500 gr gekookte kip, in kleine stukjes gesneden
    • 1 handvol diepvieserwten
    • 1 handvol bevroren maïs
    • gedroogde Italiaanse kruiden, naar smaak
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de uien en champignons in de olie tot ze zacht zijn.
    2. Doe de bloem in de pan, roer goed en laat 1 minuut koken. Voeg de melk en het bouillonblokje toe en roer tot het kookpunt is bereikt. Voeg dan de (gebakken of gekookte) kip, erwten, maïs, kruiden, zout en peper naar smaak toe.
    3. Laat ongeveer 20 minuten sudderen totdat de kip gaar is.
    4. Serveer met gekookte rijst of aardappels.

    Tip

    Dit gerecht smaakt heerlijk met restjes kippenvlees. Als je geen restjes hebt, kook of bak het kippenvlees voor je het aan het gerecht toevoegt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren