Runderstoof uit de slowcooker

    Runderstoof uit de slowcooker

    8keer bewaard
    6uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit heerlijke winterse gerecht zal je hart verwarmen. Laagjes rundvlees, aardappel en wortel worden langzaam in de slowcooker gegaard in een lekkere tomatensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 dikke plakken doorregen runderlappen
    • 4-5 grote aardappelen of zoete aardappelen, in dikke plakken
    • 5 wortels, diagonaal gesneden
    • 1 liter runderbouillon of zoveel als nodig
    • zout en peper naar smaak
    • 250 ml rode wijn
    • 1 - 2 (van elk 400 gr) blikken tomatenblokjes
    • gedroogde kruiden naar smaak
    • 1 klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur30min 

    1. Verwarm de slowcooker voor. Leg een klontje boter op de bodem.
    2. Leg 2 stukken vlees op de bodem van de pan. Leg er een laag aardappelen en wortel op. Herhaal dit totdat het vlees en groenten zijn opgebruikt.
    3. Giet de bouillon, wijn, tomaten en kruiden erbij. Zet de deksel op de slowcooker en kook op de hoogste stand gedurende 6 uur of tot het vlees gaar is.
    4. Serveer met salade of verse ciabatta broodjes om lekker in de jus te kunnen dopen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren