Rundvlees enchilada's

    Rundvlees enchilada's

    3keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk gekruide ​​enchilada's met rundvlees. Als je van pittig houdt, probeer dan een scherpere chilipoeder.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels chilipoeder
    • 350 ml water
    • 1 grote verse tomaat, gepureerd
    • 200 gr tomatenpuree
    • 1/2 eetlepel gemalen komijn
    • 1 theelepel knoflookzout
    • 500 gr rundergehakt
    • 2 paprika's, gesneden
    • 1 grote ui, gesneden
    • 4 tortilla's
    • 150 gr kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6.
    2. Maak een papje bestaande uit de olie, bloem en chilipoeder. Voeg het water toe en roer er de gepureerde verse tomaat, de tomatenpuree, komijn en het knoflookzout door. Dit is de enchiladasaus.
    3. Giet de saus in een pan en verwarm op middelhoog vuur.
    4. Terwijl de enchiladasaus suddert, bak je het gehakt, de paprika en ui in een koekenpan tot het vlees bruin is en de uien zacht en doorzichtig zijn.
    5. Vul de tortilla's op een bord met de gehaktvulling en vouw ze door de twee zijkanten naar binnen te vouwen. Doe nog wel een beetje saus in elke tortilla en leg wat kaas onder de vouw. Leg de tortilla's ondersteboven in een schaal. De kaas moet smelten en zo de tortilla's dicht houden.
    6. Strooi de rest van de kaas, en de resterende vulling over de enchiladas. Giet dan de rest van de saus erover.
    7. Zet de schaal 10 minuten in de oven en eet smakelijk.

    Tip

    Met een spatel kun je het gerecht voorzichtig uit de ovenschaal halen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren