Shepherd's Pie met bier

    Shepherd's Pie met bier

    20keer bewaard
    1uur


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze Sheperd's pie is een favoriet in onze familie. Het is een ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en kaas, die we graag op zondag eten. Het is snel, eenvoudig en oh zo lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Vulling
    • 1 eetlepel olie
    • 1 eetlepel boter
    • 500 gr rundergehakt
    • 1 middelgrote ui
    • 1 - 2 teentjes knoflook
    • 5 eetlepels bloem
    • 2 theelepels runderbouillonpoeder (of blokjes naar smaak)
    • 1 blik gehakte tomaten
    • 1 klein flesje bier
    • 100 gr gemengde diepvriesgroente
    • zout en peper
    • verse oregano
    • verse peterselie
    • Bovenlaag
    • 1 kg aardappelen
    • 150 gr geraspte kaas
    • 2 eetlepels boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie en boter tot de boter gesmolten is en borrelt maar nog niet bruin is. Voeg de fijngesneden uien en knoflook toe en bak ze zacht en transparant. Voeg het gehakt toe en bak 5 minuten.
    2. Voeg bloem, bouillon, tomaten en tenslotte het bier geleidelijk toe - roer de hele tijd. Vervolgens voeg je de groenten, oregano en peterselie, zout en peper naar smaak toe. Kook ongeveer 14 minuten, laat dan iets afkoelen en doe in een ovenschaal.
    3. Ondertussen schil en stoom je de aardappelen gedurende 30-40 minuten tot ze zacht zijn. Prak ze fijn en meng met kaas en een beetje melk of room.
    4. Verdeel de aardappelpuree over het vleesmengsel en bedek met wat boter en een beetje meer van de kaas. Bak in een voorverwarmde oven (180°C / gasovenstand 4) tot de bovenkant goudbruin is. Serveer warm - vergezeld met warm knapperig brood.

    Aardappelpuree

    Een alternatieve manier om de aardappelpuree te bereiden is ze niet te stomen maar de aardappelen 20 minuten te koken tot ze zacht zijn en daarna af te gieten. Laat ze nog even met de deksel erop droogstomen en prak ze daarna met wat kaas, melk en/of room fijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    EricBlom
    van
    0

    Erg lekker. Ik heb geen diepvriesgroenten er door heen gedaan. Maar een rode en gele paprika, en champignons. - 25 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren