Champignons met blauwe kaas

    Champignons met blauwe kaas

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer snel, eenvoudig en lekker voorgerecht. Zelf bij elkaar bedacht met een bijna lege koelkast! Champignons, Stilton kaas en geroosterd brood waren nog nooit zo lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 12 middelgrote tot grote champignons
    • 12 plakjes Stilton kaas
    • 4 dikke plakken volkorenbrood
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Zet de grill aan of gebruik een broodrooster.
    2. Verhit de olijfolie in een pan op een lage temperatuur, hoe lager hoe beter.
    3. Haal de stelen van de champignons eruit en de bewaar ze voor ander gebruik.
    4. Wanneer de olijfolie warm is, voeg je de champignons toe. Als ze sissen, is het te warm. Roer door de champignons zodat ze een laagje olie krijgen. Voeg wat meer olie toe, indien nodig. Dek af en laat zachtjes bakken.
    5. Snijd voldoende Stilton kaas in plakken van 2 tot 3 mm dik. Hier ga je zo de champignons mee bedekken.
    6. Snijd de korsten van het brood en rooster ze.
    7. Leg de champignons met de holle kant omhoog op de niet geroosterde kant van het brood en leg vervolgens de kaas op de champignons.
    8. Schuif onder de grill of even in een oven. Houd goed n de gaten wanneer het klaar is. Serveer met wat versgemalen peper en eventueel wat garnituur. Eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren