Stoofperen in glühwein

    Stoofperen in glühwein

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een feestelijke variant op je gebruikelijke stoofperen recept. Gebruik je favoriete glühwein, of gebruik je restjes glühwein van Kerstmis!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 peren
    • 1/2 fles glühwein (350 ml)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Giet de wijn in een pan en breng aan de kook. Terwijl de wijn aan het opwarmen is, schil je de peren maar laat de steeltjes eraan zitten.
    2. Doe de peren bij de glühwein, dek af en breng weer aan de kook. Kook 45-50 minuten.
    3. Haal de peren eruit, en breng de vloeistof aan de kook. Kook op hoog vuur, zodat de vloeistof voor de helft inkookt (in 10-12 minuten).
    4. Serveer de peren met de wijnsaus erover geserveerd, en met slagroom of ijs aan de zijkant.

    Zelf glühwein maken:

    Maak zelf je eigen glühwein met dit eenvoudige recept.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren