Stoofschotel met lamsvlees

    Stoofschotel met lamsvlees

    2keer bewaard
    2uur38min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze stoofschotel is echt overheerlijk. Lamsnek wordt gestoofd met stukjes aardappel, wortel en ui tot het super mals is. Serveer met dikke plakken vers brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 700 gr in plakken gesneden lamsnek
    • 4 eetlepels bloem
    • extra vierge olijfolie
    • 150 gr ui, in vier stukken gesneden
    • 200 gr wortel, gesneden
    • 400 gr krielaardappelen, in de schil
    • zout en peper naar smaak
    • 850 ml kippenbouillon
    • 3 theelepels worcestersaus
    • 8-10 takjes verse tijm
    • ciabatta of stokbrood, om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur38min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bedek het vlees met een laagje bloem en schroei dicht in de hete pan. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
    2. Bak in dezelfde pan de ui in 3-4 minuten zacht in de overgebleven olie. Voeg de wortels en aardappelen toe en roerbak gedurende 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Leg het vlees op de groenten. Roer de kippenbouillon, worcestersaus en tijm erdoor. Dek de pan af en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat gedurende 2 tot 2 1/2 uur sudderen of tot het vlees zeer mals is. Serveer het gerecht goed warm en met brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren