Tagliatelle carbonara

    Tagliatelle carbonara

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke Italiaanse tagliatelle carbonara. Tip: je kunt het gerecht in een kom mengen in plaats van in de warme pan om ervoor te zorgen dat de eieren niet schiften.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr tagliatelle
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1 uitgeperst teentje knoflook
    • 100 gr spek, gesneden
    • 2 eierdooiers
    • 250 ml room
    • 100 gr Parmezaanse kaas
    • een scheutje olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 200 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de pasta in een grote pan met lichtgezouten water volgens de aangegeven tijd.
    2. Doe ondertussen de olie, de uien en de knoflook in een koekenpan en bak goudbruin. Na vijf minuten voeg je de spekjes toe en bak ze bruin op laag vuur. Voeg de wijn toe en bak 1 tot 2 minuten, neem dan de pan van het vuur.
    3. Klop de room en eierdooiers samen en giet in de pan met de uien en spekjes die je van het vuur hebt gehaald. Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Proef, breng op smaak met zout en peper, voeg de uitgelekte pasta toe en zet 2 minuten terug op een laag vuur, terwijl je blijft roeren.
    4. Bestrooi met peterselie en bieslook ter decoratie en serveer warm. Eet smakelijk!

    Tip

    Bereid de saus pas op het laatste moment voor het beste resultaat. Het gerecht is niet zo geschikt om op te warmen. Als je dat toch wilt doen, kun je dat het beste au bain-marie doen in een grote kom in een pan met kokend water.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren