Eieren koken

    Eieren koken

    1keer bewaard
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Sinds ik een gaatje prik in de eieren die ik kook barsten ze bijna nooit meer

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • eieren
    • ruim 1 liter kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:15min 

    1. Breng voldoende water aan de kook in een fluitketel om een steelpannetje voor 3/4 te vullen.
    2. Prik met een eierprikker een gaatje in het bolle uiteinde van de eieren en leg ze in het pannetje.
    3. Giet het kokend water naast (niet over) de eieren in het pannetje, deksel erop, breng het water weer aan de kook en laat de eieren rustig koken, 6 minuten voor zachte, 8 minuten voor harde eieren.
    4. Laat de eieren ‘schrikken’ om het schillen makkelijker te maken: giet het kokend water af en vul het pannetje meteen met koud water, giet ook dat af en vul het pannetje opnieuw snel met koud water:
    5. Tik de eieren op het aanrecht om de schil te laten barsten, en pel ze dan, spoel ze eventueel af om restjes schil te verwijderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Marco
    van
    1

    Het gaatje prikken in de eieren kan natuurlijk ook met een speld (gooi die speld wel meteen weg ivm salmonella) maar ik vind het een akelig idee om spelden in de keuken te hebben liggen. - 07 okt 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren