Feestelijke tiramisu

    Feestelijke tiramisu

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een tiramisu recept dat vrij trouw is aan het origineel, maar met een feestelijke twist - je doet er donkere, zoete sherry in in plaats van marsala wijn!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 225 ml kokend water
    • 3 eetlepels instant koffie
    • 2 eierdooiers
    • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
    • donkere, zoete sherry
    • 300 gr mascarpone
    • 120 ml room (met een hoog vetgehalte)
    • 1 pak lange vingers
    • cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook het water en voeg toe aan de koffie-korrels. Roer goed en zet in de koelkast om af te koelen.
    2. Klop de 2 eierdooiers met een elektrische mixer tot ze een zachte en licht romige textuur hebben. Voeg de bruine suiker en een beetje sherry, naar smaak toe. Klop goed.
    3. Verwarm het mengsel au bain marie tot het een vla-achtige textuur krijgt, onder voortdurend roeren. Verwarm niet te lang. Laat vervolgens een tijdje afkoelen.
    4. Klop de slagroom op tot je zachte pieken ziet.
    5. Klop de mascarpone in een andere kom totdat deze zacht is. Voeg het ei-mengsel bij de mascarpone, roer dan de room erdoor.
    6. Giet de koffie en de gewenste hoeveelheid sherry in een kom en meng. Dompel beide zijden van de lange vingers een paar seconden in het mengsel en leg ze op de bodem van je schaal. Maak je geen zorgen als de binnenkant nog steeds een beetje hard is, het zal het vocht blijven absorberen.
    7. Bedek de gehele bodem met lange vingers. Als je je tiramisu met veel koekjes wilt, kun je een dubbele laag maken.
    8. Verdeel het mengsel over de lange vingers, maak vlak met de bovenkant met een lepel.
    9. Laat afkoelen totdat je gaat serveren - hoe langer hoe beter! Bestrooi pas vlak voor het serveren met cacaopoeder, anders wordt het week.

    Tip

    Laat de tiramisu een paar dagen in de koelkast staan voor het serveren, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen!

    Tip

    Om het nog luxer te maken, kun je wat geschaafde pure chocolade over de tiramisu strooien.

    Tip

    Met dit recept maak je een relatief kleine tiramisu, als je een tiramisu wilt maken zoals in de foto, dan kun je beter het recept verdubbelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren