Tomatensoep met basilicum

    Tomatensoep met basilicum

    8keer bewaard
    20min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige en snelle, maar heerlijke tomaten- en basilicum soep. Dit is gemakkelijk vegetarisch te maken met behulp van groentebouillon.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 (400 gr) blikjes gehakte tomaten
    • 400 ml kippen- of groentebouillon
    • 1 eetlepel suiker
    • 18 blaadjes verse basilicum
    • 2 eetlepels boter
    • 250 ml volle slagroom of koksroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Laat de tomatenblokjes en de bouillon 10 minuten zachtjes koken.
    2. Voeg suiker en basilicum toe en kook nog eens 5 minuten. Voeg meer suiker toe, indien nodig.
    3. Roer de room en boter erdoor en blijf roeren tot de boter helemaal is gesmolten. Pureer de soep een beetje met een staafmixer (niet noodzakelijk) en breng op smaak met zout en peper. Serveer en eet smakelijk!

    Tip

    Use some basil leaves to garnish.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    berts
    van
    0

    "Vette soep"!! Snel klaar en lekker. Geen room gebruikt wel pesto en meer suiker en peper. Wees niet te krampachtig met toevoegen van tomaten. Binnen een half uur gefikst - 17 apr 2016

    Ingriddeg
    van
    0

    geen room gebruikt , wel roomboter! - 15 jan 2016

    vaaltje2006
    0

    Lekker! - 19 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren