Feestelijke gemberkoekjes

    Feestelijke gemberkoekjes

    1keer bewaard
    55min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk gekruide koekjes op smaak gebracht met keukenstroop, gember, koekkruiden en kaneel. Serveer met een hete mok thee.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 100 gr suiker
    • 175 gr keukenstroop
    • 1 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel koekkruiden
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 theelepels baksoda
    • 125 gr boter
    • 1 geklopt ei
    • 450 gr zelfrijzend bakmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:55min 

    1. Breng in een grote pan de suiker, stroop, gember, koekkruiden en kaneel aan de kook, onder af en toe roeren
    2. Haal van het vuur en roer de baksoda erdoor. Voeg de boter toe en roer tot deze gesmolten is.
    3. Klop het ei met een vork los, voeg het toe aan de suikerstroop, waarna je ook daarna geleidelijk het bakmeel toevoegt. Opmerking: Het deeg lijkt kruimelig, maar zodra je begint te kneden, zal het deeg mooi samenkomen.
    4. Rol de helft van het deeg in plastic folie en laat bij kamertemperatuur staan (dit voorkomt dat het deeg uitdroogt). Het andere stuk deeg rol je uit tot 5 mm dik (of de gewenste dikte) en snijd in je favoriete vormpjes.
    5. Leg de koekjes op met bakpapier bedekte bakplaten en bak 10-15 minuten in een op 190°C / gasovenstand 5 voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren