Varkenshaasje met een mandarijn, zwarte peper en honing glazuur

    Varkenshaasje met een mandarijn, zwarte peper en honing glazuur

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een gerecht gevuld met Zuid-Afrikaanse zon. De zoete sinaasappels maken het vlees lekker mals.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • sap en schil van 1 mandarijn
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 2 theelepels vloeibare honing
    • 1 theelepel zwarte peper
    • 2 varkenshaasjes
    • 1 bosje asperges
    • 200 gr gekookte nieuwe aardappelen
    • 8 fijngesneden lente-uitjes
    • 2 stronken witlof
    • 2 mandarijnen
    • Voor de dressing
    • 50 ml olijfolie
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de geraspte sinaasappelschil en het sap in een ovenschaal, voeg de sojasaus, honing en zwarte peper toe en rol de varkenshaas erdoor. Dek af en laat maximaal 2 uur marineren.
    2. Als je bijna klaar om te eten, verwarm een ​​koekenpan, doe er een beetje olie in en bak de varkenshaasjes in ongeveer 15/20 minuten gaar en met een gekarameliseerd korstje. Laat ze 5 minuten rusten als ze eenmaal gaar zijn.
    3. Terwijl het vlees bakt, verhit een grillpan tot deze heel heet is, en grill de asperges, aardappelen en lente-uitjes ongeveer 8 minuten in wat olie. Haal ze uit de pan en zet opzij.
    4. Schil de sinaasappels en snijd ze in schijfjes.
    5. Snijd de witlof en breek in afzonderlijke bladeren. Meng alle dressing ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
    6. Om te serveren meng je de sinaasappel, lente-uien, aardappelen, asperges, witlof en dressing samen, snijd vervolgens het varkensvlees, en rangschik alles op borden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren