Varkensribbetjes in eekhoorntjesbrood saus

    Varkensribbetjes in eekhoorntjesbrood saus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekker en gemakkelijk te maken Pools recept voor een familiediner. Het zijn smaakvolle varkensribbetjes met wilde paddenstoelensaus. Smaakt heerlijk met rode kool.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr varkensribbetjes
    • 2 uien, gesneden
    • 200 gr eetbaar, vers eekhoorntjesbrood, schoongemaakt, gewassen en gesneden
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 3 laurierbladeren
    • 5 pimentzaden
    • 235 ml water
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Spoel de ribbetjes af en snijd ze in repen van 4-5 cm. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan, bak de ribben aan beide kanten tot ze goed bruin zijn.
    2. Voeg de ui toe en bak een paar minuten. Als de ui een beetje bruin is, roer je er de gesneden paddenstoelen door en voeg daaraan 1 kopje (230ml) water toe. Voeg laurier en piment toe, dek af en laat het 40-50 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper, indien gewenst.

    advies

    Als de saus niet dik genoeg is, roer er dan 2 eetlepels bloem die je hebt vermengd met 175 ml water door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren