Veertig gehaktballetjes

    Veertig gehaktballetjes

    7keer bewaard
    1uur


    20 personen hebben dit gemaakt

    Gehaktballetjes met een dipsaus naar keuze, bijvoorbeeld BBQsaus, tomatensaus, zoete peper- of sojasaus. Alles is lekker. Je kunt verder runder-, varkens- of kippengehakt gebruiken. Je kunt alle kanten op met dit hapje!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 650 gr varkensgehakt
    • 1/2 rode ui, zeer fijngesneden
    • 4 eetlepels paneermeel
    • 60 gr geraspte kaas
    • 1 ei, lichtjes losgeklopt
    • 2 teentjes geplette knoflook
    • 2 verse basilicumblaadjes, fijngehakt
    • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel peper
    • dipsaus om erbij te serveren: tomatensaus, bbq saus, sojasaus of zoete Spaanse peper saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed met schone natte handen (als je handen nat zijn, blijft het niet zo plakken). Rol het mengsel in kleine balletjes en leg op de bakplaat. Bak 30-40 minuten tot ze goudbruin zijn.
    3. Serveer met saus en cocktailprikkers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren