Veganistische gemberkoekjes

    Veganistische gemberkoekjes

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Veganistische gemberkoekjes die perfect zijn voor Kerstmis. Ook geschikt voor mensen met een ei of zuivel allergie!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 36 koekjes

    • 100 gr rietsuiker
    • 1 theelepel gemalen gember
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 1/2 theelepels baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 5 eetlepels stroop
    • 1 scheut vanille-extract
    • 75 ml sojamelk
    • 125 gr volkorenbloem
    • 125 gr bruine rijstebloem
    • 4 eetlepels patentbloem, voor het bestuiven van het werkblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 140°C / gasovenstand 1.
    2. Meng de rietsuiker, gember, kaneel, bakpoeder en zout. Voeg stroop, vanille en sojamelk toe. Meng goed. Voeg de helft van de volkorenbloem en de helft van de bruine rijstebloem toe en meng goed. Voeg de resterende bloem toe tot een stevig deeg gevormd wordt.
    3. Met behulp van de 4 eetlepels gewone bloem, rol je een deel van het deeg tot 5 mm dikte. Gebruik een koekjesvorm naar keuze en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe dit tot al het deeg op is. Bak de koekjes 15-20 minuten, afhankelijk van je oven.

    Tip van de kok

    Met mijn kleine koekjesuitsteker kon ik 36 koekjes maken.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren