Vegetarische paté

    Vegetarische paté

    1keer bewaard
    1uur10min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een in de oven gebakken paté gemaakt van groenten en zaden. Het is vullend en geweldig om te maken wanneer je vegetarische gasten verwacht. Je kan de kruiden aanpassen of vervangen, bijvoorbeeld met kerriepoeder of chilipoeder.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 145 gr zonnebloempitten
    • 60 gr volkorenmeel
    • 4 eetlepels vegemite
    • snufje zout
    • 120 ml plantaardige olie
    • 30 ml citroensap
    • 1 aardappel, geschild en gesneden
    • 1 grote wortel, geschild en in schijfjes gesneden
    • 1 fijngehakte ui
    • 1 stengel selderij, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, gepeld
    • 355 ml water
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/2 theelepel gedroogde salie
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1/2 theelepel droge mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Vet een ovenschaal in.
    2. Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine tot ze bijna glad zijn.
    3. Schep het mengsel in de ovenschaal en bak gedurende één uur, of totdat het bubbelt en lichtbruin is.
    4. Laat afkoelen voordat je het serveert met toast of crackers.

    Tip

    Zoek in Britse speciaalzaken om vegemite te kopen, het kan wat lastig te vinden zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SimonPietszoon
    0

    Vreemd dat producten die hier niet verkrijgbaar zijn in het recept staan. Vegenite(=Australisch!) is gistextract of Marmite om een merknaam te noemen. En mosterdpoeder kan ook gewoon door mosterd worden vervangen! Meng met een foodprocessor dat is een hogesnelheids-hakker met een snel draaiend vlindermes, Tot het fijn genoeg is. Vet de ovenschaal in met een laagje vetstof, boter of olie of gebruik bakpapier. Proef het mengsel eerst door een klein beetje te bakken of in de magnetron te garen, pas het aan zodat het op smaak is alvorens je het hele mengsel bereidt. - 21 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren