Mozzarellasalade met tomaat

    Mozzarellasalade met tomaat

    14keer bewaard
    10min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Simpelweg de beste salade voor een barbecue-feestje. Lekker bij gegrild varkensvlees. Wanneer ik gasten heb, is deze salade altijd een hit!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 50 - 75 gr rucola
    • 250 gr mozzarella, in plakjes
    • 4 tomaten, gesneden
    • handvol verse basilicumblaadjes
    • Dressing
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel mosterd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Snijd een paar blaadjes basilicum in stukjes, bewaar een paar voor decoratie.
    2. Leg de rucola op een bord en rangschik afwisselend de tomaten- en mozzarellaplakjes eromheen.
    3. Meng de olijfolie, mosterd en knoflook in een kommetje, en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de dressing over de salade, ong. 5 minuten voor het opdienen. Garneer met basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Marjel
    van
    0

    Met een dressing van olijfolie, zout, peper, 1 theelepel honing en een scheutje rode wijnazijn was deze salade zalig. Knoflook en mosterd zijn idd te overheersend. - 23 jul 2013

    0

    De olijfolie en mosterd en 2 teentjes knoflook is geen goede combinatie. Heb het net gemaakt, je kunt het nagenoeg niet met elkaar mengen dus heb ik er een paar druppels citroensap er door gedaan. 2 Teentjes is teveel van het goede. Het is geen dressing meer maar een sausje geworden. Jammer. Wat de Rocula, tomaat en mozzarella betreft hier kun je niets verkeert doen. Ben er niet van onder de indruk. - 23 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren