Warme chocolade fondantcakejes

    (6)

    Deze chocolade fondantcakejes hebben heerlijke chocolade in het midden die eruit loopt wanneer doormidden worden gesneden. Het zaligst als ze warm worden geserveerd!


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 gr pure chocolade, in stukken gebroken
    • 125 gr boter
    • 4 eieren, op kamertemperatuur
    • 75 gr suiker
    • 50 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 eetlepel cacao, plus extra om te bestrooien
    • slagroom om erbij te serveren (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:21min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet 6 individuele puddingschaaltjes in.
    2. Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Roer tot het goed gesmolten is, haal van het vuur en zet opzij.
    3. Klop de eieren met de suiker luchtig. Voeg een paar lepels van het afgekoelde chocolademengsel toe en roer er voorzichtig door. Roer er dan het resterende chocolademengsel door tot het goed gecombineerd is. Zeef de bloem en cacao erdoor, en roer nog een keer voorzichtig.
    4. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de zes schaaltjes. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 6 tot 7 minuten. Haal ze los en draai ze om op serveerschaaltjes. Garneer met een laagje extra cacaopoeder en een klodder slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren