Warme gekruide peren

    Warme gekruide peren

    1keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een prachtige manier om de bescheiden peer te transformeren tot een heerlijk dessert. Gesneden peren worden zachtjes gebakken met sinaasappelschil en kruiden. Serveer met slagroom of roomijs.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 peren, in plakjes
    • 1 eetlepel water
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen gember
    • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
    • 1 theelepel fijngeraspte sinaasappelschil
    • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Was de peren en snij ze in plakjes; je hoeft ze niet te schillen, tenzij je rotte plekjes op de schil wilt verwijderen. Doe de gesneden peren in een kleine pan met slechts 1 eetlepel water (niet meer!).
    2. Meng suiker, kaneel, gember, sinaasappelschil, suiker en rozijnen.
    3. Bak 10 minuten zachtjes op een laag vuur tot de peren gaar zijn, maar nog steeds stevig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren