Cake met hete melk

    Cake met hete melk

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudige cake wordt met verwarmde melk en boter gemaakt, vandaar de naam. Eenvoudige ingrediënten, maar ongelooflijk lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 225 ml melk
    • 110 gr boter of margarine
    • 250 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 4 eieren
    • 400 gr suiker
    • 2 theelepels vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 5. Vet twee bakblikken van 23cm in en bedek met wat bloem.
    2. Meng de melk en boter in een pan op matig vuur, en verwarm tot de boter gesmolten is.
    3. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
    4. Klop de eieren 4 minuten in een andere kom, of tot het mengsel dik wordt. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop op medium snelheid nog 5 minuten, of totdat het bleek en luchtig is. Roer de vanille erdoor.
    5. Meng de bloem en het eimengsel door elkaar. Klop op lage snelheid tot alles goed gecombineerd is. Tijdens het mengen, voeg je de melk toe en combineer je alles goed.
    6. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

    Tip

    Je kunt deze cake ook in een grote tulbandvorm maken; bak deze in 50 tot 60 minuten gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren