Warme rode bietensalade

    Warme rode bietensalade

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk bijgerecht! Gemakkelijk te bereiden. Met de mooie kleuren en lekkere smaak is dit een perfecte toevoeging aan het diner. Het lekkerste geserveerd in de winter!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5-6 rode bieten
    • 15 gr boter
    • 75 ml room
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 snufjes citroenzuur (of sap van 1/4 citroen)
    • 2 theelepels suiker
    • 1 theelepel bloem
    • 1,5 liter water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snijd de bieten en kook ze 30 minuten. Laat ze uitlekken en leg ze in koud water. Dit maakt het schillen gemakkelijker.
    2. Schil de bieten en rasp ze. Leg in een pan.
    3. Voeg boter, room, zout, citroenzuur en suiker toe, meng goed. Laat 10 minuten zachtjes opstaan, onder voortdurend roeren. Roer de bloem erdoor, meng en verwarm nog 1-2 minuten. Haal van het vuur en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    LodeVerbanck
    0

    Licht yoghurtachtige smaak maakt het zacht. Ik deed er wat Boskoop appel bij. - 29 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren