Witte vis in groentesaus

    Witte vis in groentesaus

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke, smaakvolle vis geserveerd met een tomatensaus met gesmoorde groenten. Een heerlijk gezond gerecht dat je koud of warm kunt serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr witte visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw)
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • zout en peper, naar smaak
    • verse peterselie, om te garneren
    • Groentesaus
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 stengel selderij, in plakjes
    • 2 wortels, geraspt
    • 1 wortelpeterselie, geraspt
    • 2 uien, gesnipperd
    • 3 eetlepels water
    • zout en peper, naar smaak
    • 130 gr tomatenpuree
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1/2 theelepel paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de vis in stukken van 5 cm. Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de vis aan beide kanten in een paar minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Leg op een serveerschaal.
    2. Verhit de olie en bak de selderij, wortel en wortelpeterselie. Voeg de ui toe, evenals 3 eetlepels water en zout, dek af en smoor de groenten 15 minuten. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met zout, peper, suiker, citroensap en paprikapoeder. Haal van het vuur, laat afkoelen.
    3. Giet de saus over de vis en garneer met peterselie.
    4. Serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren