Yoghurtcake met maanzaadjes

    Yoghurtcake met maanzaadjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een overheerlijke cake met maanzaadjes. De yoghurt zorgt ervoor dat de cake niet droog wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 gr bloem
    • 150 gr suiker
    • 3/4 theelepel baksoda
    • 2 eetlepels maanzaad
    • 250 gr gewone yoghurt
    • 4 eetlepels (60 gr) gesmolten boter
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een cakeblik met een inhoud van ong. 1 liter in en bedek met bakpapier.
    2. Meng de bloem, suiker, baksoda en maanzaad in een kom. In een andere kom meng je de yoghurt, boter, olie, eieren en vanille. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en meng zachtjes tot het net gecombineerd is. Schep in de voorbereide cakevorm.
    3. Bak gedurende 45 minuten tot 1 uur, of tot een spies er schoon uitkomt. Laat afkoelen voor het aansnijden.

    Meer ideeën:

    Om een citroensmaakje aan de cake te geven, voeg 1 dessertlepel citroenrasp toe aan de droge ingrediënten. Je kunt de cake ook overgieten met een citroen- of sinaasappelsiroop door poedersuiker met citroen- of sinaasappelsap te mengen tot de gewenste textuur is bereikt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren