Garnalen en varkensvlees loempia's

    Garnalen en varkensvlees loempia's

    12keer bewaard
    1uur50min


    61 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke loempia's zitten boordevol groenten, zeevruchten en varkensvlees. Perfect voor een feestje. Je kan loempiavelletjes (rijstpapier) in Aziatische winkels verkrijgen.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 50g rijstvermicelli
    • 4 eieren, geklutst
    • 1 ui, fijngehakt
    • 50g champignons, gehakt
    • 1/2 (200g) blik garnalen, uitgelekt en gehakt
    • 500g varkensgehakt
    • 2 eetl plantaardige olie
    • 1 wortel, geraspt
    • 50g krabvlees
    • 75g taugé
    • 2 snufjes witte peper
    • 1 eetl sojasaus
    • 3 eetl vissaus
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • 20 loempia vellen (rijstpapier)
    • koolzaadolie voor frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Week de vermicelli 30 minuten in warm water; giet af.
    2. Vermeng de vermicelli, eieren, ui, champignons, garnalen, varkensvlees, plantaardige olie, wortel, krabvlees, taugé, peper, sojasaus, vissaus en knoflook in een grote kom.
    3. Maak de rijstpapier vellen één voor één nat met een vochtige theedoek en vul met 2 tot 3 eetlepels vulling. Rol ze op, en laat 30 minuten liggen.
    4. Verhit de olie in een grote pan tot 190 C.
    5. Frituur de rolletjes met één of twee tegelijk goudbruin, ongeveer 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren