Zelfgemaakte honingraat

    (3)

    Maak je eigen honingraat met dit makkelijke recept. Je hebt een suikerthermometer nodig voor de beste resultaten, maar zonder kun je ook testen of het klaar is door een beetje van de hete siroop in koud water te laten vallen en als het hard wordt en je het kan doorbreken is het klaar.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 200 gr kristalsuiker
    • 350 gr golden syrup
    • 1 eetlepel azijn
    • 1 eetlepel baksoda

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Vet een bakvorm van 22 bij 33 cm in.
    2. Meng de suiker, siroop en azijn in een grote steelpan. Roer op een middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Ga verder met koken tot het mengsel 143°C op een suikerthermometer aangeeft.
    3. Haal van het vuur, roer er snel de baksoda door (het mengsel zal schuimig worden). Giet het onmiddellijk in de ingevette bakvorm.
    4. Laat de honingraat afkoelen en breek in stukken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Bekijk alle 1 collecties