Zelfgemaakte zuurkool

  (6)
  30 minuten

  Mijn oma gaf me dit recept toen ik in het buitenland woonde en naar zuurkool verlangde, maar het nergens kon kopen. Eenvoudig en erg lekker! Perfect recept om zelf zuurkool te maken. Je hoeft de wortels en karwijzaad niet toe te voegen, dit is optioneel. Bekijk ook de video van dit recept.


  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 4 jars

  • 2 witte kolen
  • 2 grote wortels
  • een handvol zout
  • een handvol karwijzaad (optioneel)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

  1. Snijd de kool in dunne reepjes, verwijder de kern. Meng in een grote kom een handvol zout met de geraspte kool, stamp de zuurkool flink plat en knijp uit. Laat een nacht staan.
  2. De volgende dag rasp je de wortels en meng je ze met de kool. Druk goed in en knijp goed uit. Vang alle sappen op, want straks vul je de potten met dit sap. Voeg het karwijzaad toe, indien gewenst.
  3. Doe de kool in gesteriliseerde potten (1 liter potten zijn het beste). Giet de eigen sappen in de potten en draai de deksels er losjes op. Bewaar op een koele plaats op een handdoek of theedoek, vanwege eventuele sappen die uit de pot kunnen opborrelen door het fermentatieproces. Na 2-3 weken is de zuurkool klaar om te eten en de potte n zijn 1 jaar houdbaar.

  Video

  Zelfgemaakte zuurkool
  Zelfgemaakte zuurkool

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (6)