Sucre à la crème

    Sucre à la crème

    9keer bewaard
    2uur15min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Sucre à la crème is een traditionele lekkernij uit Quebec. Het lijkt op fudge, maar met een wat meer korrelige structuur. Het smelt in je mond! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 25 blokjes

    • 220 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 200 gr kristalsuiker
    • 250 ml slagroom
    • 1 eetlepel ongezouten boter
    • 1/2 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Meng bruine suiker en kristalsuiker en slagroom in een steelpan en breng aan de kook. Laat koken zonder toe roeren tot het mengsel een temperatuur bereikt van 115°C.
    2. Haal van het vuur en laat op kamertemperatuur 30 minuten afkoelen.
    3. Voeg boter en vanille extract toe en mix tot het mengsel niet meer glanzend is. Schenk in een ingevette vierkante bakvorm van 20 cm (glas of metaal) en zet in de koelkast tot het stevig is. Snij in kleine vierkantjes.

    Video

    Sucre à la crème
    Sucre à la crème

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren