Poussin Bonaparte (gebraden piepkuiken)

    Poussin Bonaparte (gebraden piepkuiken)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Gebraden piepkuiken met spek en druiven. Het piepkuiken wordt op een aardappel gezet (als voetstuk) en is versierd met een plak spek, zodat het doet denken aan Napoleon Bonaparte! De druiven geven een feestelijke touch. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote aardappels
    • 4 piepkuikens
    • zout en peper naar smaak
    • 12 witte druiven
    • 4 plakken spek
    • 60 gr gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Schil beide aardappels, snij ze in de lengte doormidden en snij het eindstukje eraf zodat je de aardappel rechtop kan zetten als voetstuk. Zet ze in een braadslee.
    3. Spoel de piepkuikens schoon en dep droog. Bestrooi met zout en peper aan de binnen- en buitenkant. Stop 1 druif in elk piepkuiken.
    4. wikkel een plak spek diagonaal om elk piepkuiken als een sjerp. Zet elk piepkuiken op het voetstuk (de aardappel) en steek vast met een sateprikker. Bestrijk de piepkuikens met gesmolten boter.
    5. Braad ze 1 uur in de voorverwarmde oven, tot ze een interne temperatuur bereiken van 80°C. Voeg de rest van de druiven toe aan de braadslee in de laatste 10 minuten.
    6. Haal uit de oven en laat 10 minuten staan alvorens aan te snijden.

    Video

    Poussin Bonaparte
    Poussin Bonaparte

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren