Mexicaanse aardappelschotel

    Mexicaanse aardappelschotel

    3keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gemakkelijk recept dat zelfs bij mijn zeer kieskeurige zoon in de smaak valt. Heerlijk met een salade met een zoetzure dressing.

    Pebblez Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote uien
    • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
    • Teentje knoflook
    • Een pakje gerookte spekjes
    • 250 gr rundergehakt
    • Peper, zout, selderiezout, knoflookpoeder, uienpoeder
    • Een pakje tomaten op sap (goedkoopste merk)
    • Een pakje gepureerde tomaten (goedkoopste merk)
    • Klein pannetje geschilde aardappelen (of een zakje voorgekookte stamppotaardappelen)
    • Scheut tomatenketchup, flinke scheut zoete chilisaus
    • Suiker, stroop of zoetstof naar smaak
    • Doosje gehalveerde cherrytomaatjes
    • Een klein blikje maïs
    • Een flesje kookroom voor warme gerechten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snipper de uien, ontdoe de paprika's van de pitjes en snijd ze in stukjes.
    2. Fruit het uitgeperste teentje knoflook met de uien aan. Bak hierin de spekjes aan. Bak daarna het gehakt hierin rul. Breng op smaak met peper, zout, selderiezout, knoflookpoeder en uienpoeder.
    3. Voeg de stukjes paprika toe aan het vlees-uienmengsel en roerbak deze tot ze wat slinken.
    4. Snij de tomaten en vang het sap op. Voeg de tomatenstukjes en het (opgevangen) sap en die van de andere pakjes toe aan het vlees-uienmengsel. Laat het geheel sudderen op een klein pitje en schep het af en toe om.
    5. Kook ondertussen de geschilde aardappelen ongeveer 10 min en snijd deze in grote stukken.
    6. Voeg de aardappelen toe aan de vlees-uienschotel en schep regelmatig voorzichtig om.
    7. Voeg een flinke scheut tomatenketchup, een flinke scheut zoete chilisaus, suiker/stroop of zoetstof naar smaak toe.
    8. Dan de gehalveerde cherrytomaatjes en de maïs toevoegen.
    9. Maak het gerecht af met het flesje kookroom en laat het gerecht onder af en toe omscheppen langzaam gaarsudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren