Makkelijke aioli

    Makkelijke aioli

    11keer bewaard
    12min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze aioli heeft een lichte knoflooksmaak. Verder wordt deze aioli op smaak gebracht met mosterd, citroensap en zout en peper. Smeer een beetje van deze aioli op een sandwich.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 potje aioli

    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 grote eierdooiers
    • 2 eetlepels citroensap, apart te verwerken
    • 1 - 2 theelepels fijne Dijon mosterd
    • 175 ml zonnebloemolie (of koolzaadolie)
    • 60 ml extra vergine olijfolie
    • versgemalen peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:12min 

    1. Zet een grote kom klaar en pak een garde. Meng eerst de eierdooiers, knoflook, 1 eetlepel citroensap en mosterd.
    2. Voeg nu druppelsgewijs de olie toe terwijl je in een gelijkmatig tempo blijft kloppen met de garde. Voeg alle olie op deze manier langzaam toe. Het is heel belangrijk dat je gelijkmatig blijft kloppen. Als je de olie te snel toevoegt, kan de emulsie breken en dan is de aoili mislukt (lees in dat geval de tip hieronder hoe je dit oplost).
    3. De aioli wordt nu langzaam dikker. Breng verder op smaak met zout, peper, en het resterende citroensap.
    4. In een afgesloten potje kun je deze aioli ongeveer een week in de koelkast bewaren.

    Tip

    Als de emulsie breekt, pak dan een schone kom, en klop hierin een nieuwe eierdooier los met een garde. Voeg vervolgens de gebroken emulsie beetje bij beetje toe terwijl je gelijkmatig blijft kloppen. Zo hoef je je aoili nooit weg te gooien. Je maakt gewoon een beetje extra!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren